Kristalan

UNITY IN DIVERSITY - De Kracht van de Tweelingziel

CD: CHAKRA WELLNESS

Stacks Image 3052

Kom emotioneel en mentaal in evenwicht en win tegelijkertijd aan informatie over de Chakra's. Ingesproken door Kristien De WInter en muziek van Alain Smits - Kristalan.

Deze cd opent de wereld van “de energetisch anatomie”. Geef jezelf de kans om tot emotioneel en mentaal evenwicht te komen en tegelijkertijd je lichaam alle gelegenheid om zich op een dieper niveau te herbronnen.
Er is geen voorkennis vereist, de tekst en warme stem van Kristien De Winter laten je glijden door je innerlijke wereld, een Wellness beleving van formaat!

Deze CD is een mooie begeleider van de opleiding/training “Energetische Anatomie”, deel 2.
Chakra Wellness is zo gemaakt dat je deze CD in een volledige "Reis doorheen je Chakra's" kan ervaren.
Het is echter als vanzelfsprekend dat je per Chakra aan de slag kan gaan.
Elk stuk begint en eindigt met een zelfde melodie zodat je netjes je CD player op een wijze kan programmeren dat je start met de "1 Introductie" - daarna de (2-8)chakra naar wens en dan het "9 Afronding" stuk. Op deze manier verkrijg je een volledige chakra sessie.


Chakra Wellness was toe aan een derde herpersing. Voor deze persing is Chakra Wellness volledig geremasterd en heeft een nieuwe hoes gekregen
U kan hierboven een compilatie beluisteren uit de CD "Chakra Wellness" terwijl u onderaan doorleest.


1. Introductie -relaxatie-
2. Stuit chakra
3. Navel chakra
4. Zonnevlecht
5. hart chakra
6. Keel chakra
7. Derde Oog chakra
8. Kroon chakra
9. Afronding

totale tijd                   72min.
teksten geschreven en ingesproken door Kristien De Winter
betoverende muziek door Alain Smits
productie door Alain Smits voor Kristalan.
WAT ZIJN CHAKRA’S?
De term “chakra” komt uit een oude taal in India, met name het Sanskriet en letterlijk betekent het “wiel”. Deze term verwijst naar de draaiende beweging van de energie in de chakra’s. Maar laat ons eerst beginnen bij het begin.

Chakra’s zijn energetische centra, die gelegen zijn in ons etherisch lichaam en die met ons fysiek lichaam verbonden zijn via de hormonale klieren.
De meesten onder jullie hebben wel eens een foto gezien van een etherisch lichaam, denk aan de Kirlian foto’s van handen en voeten, waar in een bepaalde kleur een uitstraling rond de voeten en tenen waarneembaar is. Deze uitstraling zit echter rondom ons gehele fysieke lichaam. Er zijn wel meerdere fijnstoffelijke lichamen, maar in het kader van deze CD is het etherisch lichaam het belangrijkst.

In dit etherisch lichaam kan je 7 grote brandpunten van energie waarnemen en dit zijn natuurlijk “de 7 hoofdchakra’s”. Een goed functioneren van onze chakra’s is dan ook belangrijk voor ons fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn.

Deze 7 belangrijkste chakra’s zijn: stuitchakra, navelchakra, zonnevlecht, hartchakra, keelchakra, derde oogchakra en kroonchakra.


IS ER VOORKENNIS VEREIST?
Neen, de CD is voor iedereen toegankelijk. Diegenen die meer vertrouwd zijn met meditatie en chakrawerk, zullen echter door de muziek en de thema’s die worden aangesneden, nog tot een intensifiëring van hun meditatie komen.
De begeleiding bevat geen zware esoterische bewoordingen, maar wel genoeg diepgang voor wie hier oor voor heeft.


WAT IS HET DOEL VAN DEZE CD?
Deze CD is een “ontspannende” ontdekkingstocht in jezelf, een reis die vele sferen doorkruist, maar die je in eerste instantie dichter bij jezelf brengt.
Door eenvoudige instructies, die iedereen kan volgen, krijgt iedereen de gelegenheid zelf inzichten te verwerven in zijn emotionele thema’s, gedachten en spirituele verbindingen en kan men op een verantwoorde wijze zijn energie terug laten stromen.


WAAROM NOEMT DE CD “CHAKRA WELLNESS”?
In deze tijd neemt “Wellness” een belangrijke plaats in ons leven. We willen er allemaal “goed” uit zien, we letten op onze voeding, we willen ons goed voelen in ons vel. Dit “goed voelen” hangt sterk samen met het stromen van onze energie. Op deze wijze wordt een belangrijke link gelegd tussen ons fysiek welzijn en ons emotioneel, mentaal en spiritueel welbevinden. Willen we ons leven in zijn geheel op een hoger kwaliteitsniveau tillen, dienen we onze “lichamelijke Wellness” met onze “Chakra Wellness” te verbinden.

HOE DIENT MEN DE “CHAKRA WELLNESS” CD TE BELUISTEREN?
De opname van de begeleiding is in één ononderbroken beweging gedaan, zodat de luisteraar, net zoals tijdens een workshop, het gevoelen heeft een live begeleiding te krijgen. Dit voelt het meest natuurlijk aan en zal ook tot een verdieping van de beleving leiden.
Wie bepaalde chakra’s apart wil beluisteren en eventueel programmeren, kan dat.
Je kan dan best beginnen met de introductie, samen met de stuitchakra. Reden hiervoor is dat de stuitchakra de eerste chakra van je energetische lichaam is, waar de energie dient te beginnen circuleren. Vervolgens programmeer je de chakra of de chakra’s waarop je wil werken en eindigt dan met de afronding.
Deze volgorde is belangrijk voor een verantwoord energetisch en meditatief verloop en om uiteindelijk tot een goed geaard en normaal waakbewustzijn te komen.
Het is vanzelfsprekend dat een ononderbroken luisteren tot de beste resultaten leidt.


MAG DE CD TIJDENS HET RIJDEN IN DE AUTO BELUISTERD WORDEN?
Neen, zeker niet. De begeleiding en muziek brengt iedereen tot een diepe ontspanning en kan er dus toe leiden dat de alertheid die nodig is in het verkeer, in het gedrang komt. Wij raden dit dus ten allen tijde af.


KUNNEN FYSIEKE EN PSYCHOLOGISCHE ONGEMAKKEN OPGELOST WORDEN DOOR DEZE CD?
Deze CD heeft nooit de bedoeling fysieke of psychologische begeleiding te vervangen. Alhoewel de werking van de chakra’s een grote invloed heeft op onze gemoedstoestanden, mag men nooit zonder begeleiding medicatie afbouwen of weglaten.